fredag 10 juni 2016

Yoga

Det har varit en intensiv månad! Jag tar det från början. För några veckor sen började jag gå på yoga en gång i veckan i en grupp med en sprallig tant om man får säga så, som yogaledare, Hon är 65+ med sååå mycket energi, ni vet en sådan person som man får energi av att vara med för de är så positiva och glada. Och hon kan göra sinnessjuka yoga positioner. Med tanke på hennes ålder är det minst sagt imponerande.
Michelle som hon heter har hållit på med yoga sen hon var 20. Hon ägde en egen yoga studio i Californinen där hon kommer ifrån. När hon en dag kände att hon ville vidga sina vyer och dela med sig av sina kunskaper. Sålde sin studio och sen dess har hon åkt runt i olika länder runt om i världen och volontär arbetat som yogalärare. Hon tar aldrig betalt, hon vill bara att människor ska må bra och få göra yoga.

Min tanke är att håller man på med yoga så här länge är det väl så man blir, full av energi och otroligt godhjärtad.

Så en dag efter ett vanligt yogapass kom hon fram till mig och frågade om hon fick be mig om en tjänst. Hon förklarade att hon snart skulle lämna Palau för att åka vidare till nästa land, Japan för att undervisa yoga. Och hon vill att personerna i Palau ska fortsätta att må bra och ha förmånen att få sin veckoliga dos av yoga.  ”Nikki i really like your energies and i think you would be a great yoga teacher. Would you let me teach you to be a yoga instructor before i leave?” Hon la fram det som att jag skulle göra henne en tjänst, och sa att hon inte ville ha betalt (en vanlig yogainstruktör kurs kostar kring 20 000 kr) Of course!! Sa jag som älskar yoga. Det är inte varje dag man blir erbjuden en sådan möjlighet!

Hon skulle åka en månad senare så det blev som sagt en intensiv månad fylld av yoga. Jag var tvungen att få ihop till mina 50 timmar av yoga. Mina lediga dagar gick jag upp vid 6 och gjorde yoga med Michelle till 6 på kvällen. Jag har lärt mig så mycket om yoga, kroppen, näringen vi behöver för att fungera och så mycket mer.
Jag önskar att jag träffade Michelle för två år sen när hon kom till Palau. Men jag är så otroligt tacksam över att få spendera så mycket tid med henne under hennes sista månad här.
Jag hoppas att den dagen jag närmar mig 70 att jag har en bråkdel av hennes otroliga energi och glädje till livet. Då kommer jag att vara en lycklig människa.


Yoga under kavey bridge

Dagen jag fick mitt certifikat (Michelle är den blonda)