fredag 28 november 2014

Leaf retreating

Mina kollegor som jag jobbar med är väldiga ambitiösa. När dagen är slut så stannar alla kvar minst en timma för att fortsätta jobba. De studerar träning, finslipar sina tekniker o.s.v. Jag beundrar de för att de har en sådan hög arbetsmoral. (Arbetsnarkomaner kan man också säga) Jag gör mitt bästa för att hänga på i samma tempo, så min upplärning har gått framåt väldigt snabbt. Nu har jag lärt mig att hålla i alla olika guidningsprogram.  Vilket innefattar alltifrån guidning runt anläggningen till att dyka med delfinerna. Så nästa steg är nu att börja lära mig lite japanska fraser så jag kan ta hand om de enkla programmen för japanerna. Conaicandji= gör så här. Det är ett väldigt användbart ord kan jag säga! 




Nästa vecka så är det dags för mig att börja träna med delfinerna. Det ska bli så himla kul! Självklart så börjar man med små steg. Det första jag ska börja med är leaf retreating. Öarna som omger anläggningen växer det gott om träd på. Så ett problem vi har är att det hamnar en hel del löv i delfinernas pooler. Självklart håvar vi upp så mycket som möjligt men det är omöjligt att ta allt. En del av löven är giftiga och om delfinerna sväljer löven är det omöjligt för dem att smälta de. Därför har vi lärt de att ge löven till oss istället och när de gör det så får de en fisk som belöning, det är leaf retreating.

En typisk dag ser ut såhär:

Först tar vi båten ut till anläggningen, som är beläggen mitt ute i havet mellan två små öar. 

8:00-9:00 Hälsokontroll av våra sex delfiner och förbereder deras fisk för dagen.

9:00-15:30 Bemötande av gäster som anländer. Mellan gästbemötandena så har vi träningspass där vi hittar på roliga grejer med delfinerna.

16:00-17:00 Utbildningstur, är precis som det låter, en tur där vi berättar fakta för besökarna om delfinerna, deras anatomi, levnadssätt och livsmiljö.

17:00 Är dagen slut


Påväg till jobbet!

Jag får aldrig nog av den här utsikten. Till höger kan man se byggnaden där vi förbereder fisken på morgonen och på övervåningen så har veterinärerna sitt arbetsrum. 


 Här tränar Filton två av våra delfiner, Ariel och Momiroi


Ui rengör fiskhinkar i vårat ”diskrum”

En fin solnedgång som brukar tajma lagom till att vi slutar jobbet



lördag 22 november 2014

Min nya lägenhet

Så här ser min nya lägenhet ut! Jag trivs så himla bra i den. 
Den är beläggen helt perfekt med fem minuters promenad till mataffären och tio minuter till jobbet. Jag har börjat lite smått att införskaffa grejer till den, men än så länge har det blivit det mest nödvändiga såsom 1 gaffel, 1 kniv, 1 tallrik och 1 mugg! Så till helgen så blir det att gå på shoppingjakt efter fler köksgrejer, fina blommor och andra grejer för att göra det mer hemtrevligt.

Så här ser köket ut

Känns inte helt fel att ha kokosnötter dinglandes precis utanför köksfönstret! Synd bara att mina armar är bara liiite för korta för att nå de!

 Det här är då sovrummet

Och så toaletten,
o självklart så är det delfiner på duschdraperiet! 




söndag 16 november 2014

Para sailing och annat kul!

Nu var det ett tag sen jag skrev på bloggen. Men det är så mycket roligt som har hänt de här senaste veckorna som har tagit upp min tid;
Jag har skaffat mig en egen lägenhet!
Jag har varit med i tidningen hemma!
Och så det bästa av allt, Jag har börjat jobba ute på bayen på heltid. Vilket är så himla roligt! Det är en omställning från att sitta och jobba på ett svalt kontor till att arbeta mycket fysiskt i en stekande sol. Så oftast är jag helt slut när jag kommer hem från en dag på jobbet.
Mina lediga dagar har varit fyllda med utflykter, lägenhetssökande, och restaurangbesök runt om i Koror. Jag har även testat på para sailing! Det var riktig häftigt att få se flera av de vackra öarna här från ovan.
Något mer jag gjorde häromdagen var att åka wake board. Jag önskar jag kunde säga att det också var galet roligt, meeen jag lyckades inte ställa mig upp en enda gång. Haha men skam den som ger sig! Vi ska ut igen och då tänker jag inte ge mig förens jag står upp på brädan!