tisdag 13 januari 2015

Ngatpang

Jag har lärt känna en superhärlig tjej här, Ayumi som jobbar på den japanska ambassaden.  Hon har varit och rest överallt och bott på flera olika ställen världen över, och tro det eller ej men hon älskar Kalles kaviar! Hon och Hitoshi ville ta med mig och Iza på en liten utflykt. Så vi åkte till det näst största vattenfallet här, Ngatpang ( Inte de lättaste ordet att uttala) Det här vattenfallet är det bästa enligt mig! De har rep som man kan svinga sig i och små grottor som man kan gå in i, i vattenfallet.  Efter några timmar där av lekande var man lagom trött.





Äntligen har Iza kommit hit!

En tjej som gick på samma skola som mig i gymnasiet har kommit hit för att jobba som ADT (assistance dolphin trainer) i två månader.  Så just nu befinner sig två svenskar i det här lilla landet! Det är väldigt skönt att kunna gå omkring och prata svenska precis när man känner för det. På jobbet blir det en himla mix. Vanligtvis pratar jag en hel del engelska och japanska och bara det kan jag blanda ihop och råka använda båda. Nu när jag vant mig vid att prata svenska också kan det låta så här, Tack så mycket, eller Arigato Cosaimas, eller thank you so much! Väldigt internationell känner man sig!

Häromdagen så tog jag med Iza på en heldag med dykande här i Palau. Det var även min första gång som jag dök här. Det är många som har sagt att just Palau ska ha en av de vackraste undervattensvärldar, så förväntningarna var väldigt höga. Men det var helt okej att ha det visade det sig. Herregud vad vackert det var.  Vi såg massor av färgglada fiskar, några sköldpaddor och flera hajar!

Vi blev så taggade efter dyken så vi bestämde att vi ska göra det igen den här veckan, så det ser vi fram emot!





torsdag 1 januari 2015

Rock Islands

Spenderade en heldag med chefen och hans familj + Daiki på en Rock Island Tour. En Rock Island Tour inkluderar, en tur till Milky way, long beach, en till ö jag inte minns namnet på, och så en hel del snorklande där emellan. Tanaka, min chefs barn är helt underbara! Jag och hans dotter Mai hade en intensiv sjögurks krig gentemot Daiki Och Hitosh, hans son. Har man inte snö får man ju ta vad man har.
Milky Way är ett ställe som tillhör en av mina favoriter här i Palau. Man får dyka ner till botten och hämta upp den vita leran, som ska göra din hy och ditt hår superlent! Sen ska man kleta in hela sig i den.  Jag märker dock ingen skillnad, men kul är det!! 




GOD JUL!

Nu är julen över men längs med Palaus gator är det fortfarande fullt av tomtar och snögubbar.  Personligen så fann jag det lite svårt att komma in i den riktiga julstämningen. Kan ju bero på den gassande solen och 35 grader värmen. Min första jul här i Koror var minst sagt annorlunda mot en snöfylld julafton hemma. Jag och några vänner åkte till det största vattenfallet här i Palau, Ngardmau. Så efter en vandring genom djungeln med många broar och kullar upp och ned var vi äntligen framme. Det är en väldigt vacker plats och vi hade turen att just på julafton var det inte så många turister där. Det var bara vi och så en barnfamilj också. Så efter en lekstund i vattnet var det dags för att vandra tillbaka.

Juldagsmiddagen var en mix av japanska och svenska rätter. Tro det eller ej men det passade bra ihop faktiskt!  Sen när det var dags för julklappsutdelning hade de arrangerats ett bingo spel. Så den som fick BINGO först fick välja den första paketen ur julklappshögen där alla lagt en varsin julklapp. Den andra som fick BINGO  fick välja efter osv. Ett väldigt roligt och spännande sätt att få sin julklapp på!

Jag trodde att jag skulle ha så mycket hemlängtan då det var min första julafton utan mina nära och kära så jag inte skulle kunna njuta av dagen. Men jag insåg att jag känner mig så bekväm och hemma här med, så det blev en överraskande bra julafton!!