fredag 7 oktober 2016

Nana & Yutas bröllop

För några dagar sedan så gifte sig Nana & Yuta. Nana är min kollega och vän, det är hon som har varit min tränare och lärt mig det mesta jag kan om delfinträning. Yuta är som en stor teddybjörn som Nana träffade när han kom seglandes från Japan till Palau genom sitt jobb som dykarinstruktör. De hade bjudit in familj och vänner för att bevittna deras bröllop i Palau. Först anlände de till delfin anläggningen för vigsel ceremonin. Det var väldigt vackert. Från att vara van att se Nana i sina vanliga arbetskläder till att se henne på jobbet men en vacker vit brudklänning och blommor i håret var en härlig kontrast. 

Vårt företag har ett bröllopsprogram för våra gäster om det är någon som vill gifta sig vid vår vackra lagun. Våra gäster är för det mesta japaner. Det är alltid lika roligt att se den delen när prästen säger: du kan nu kyssa bruden. I japansk tradition så visar man väldigt sällan känslor öppet eller någon fysisk kontakt. Så de blir alltid lika stela när det står en stor skara med människor runtomkring och iakttar när de förmodligen för första gången kysser så andra kan se. Nana och Yuta var inget undantag.
Efter den stela kyssen och lite champagnedrickande så var det dags att bege sig till delfinerna. Vi hade självklart förberett ett lite mer speciellt program för Nana och Yuta. Först möttes de av delfinerna Roxy och hennes unge Elm som vi hade lärt ett nytt beteende när Nana inte har varit på jobbet. När vi visade upp ett hjärta så kramas Mamma Roxy och hennes kalv Elm med varandra. Det var väldigt sött. Detta följde av massa delfinhopp och klassiska pussbilder med delfinerna såklart. När mörkret började falla var det dags för de att bege sig tillbaka till fastlandet för att förbereda sig inför kvällens fest.
När resten av personalen hade röjt undan åkte vi också till fetsen, vi kom precis i tid för att hinna se när Nana och Yuta gjorde sin fina entré när de anlände till festen med en båt fylld av vackra ljusslingor. De möttes av glada människor,  blomblad och det bästa; blåsbubblor. Festen hade open-bar, tävlingar, det bjöds på dansuppträdande och god mat. En av höjdpunkterna var när Nana skulle hålla tal och hon börjdade gråta av alla känslor, just eftersom det inte ligger i deras natur att visa sina känslor så öppet blev det extra vackert.
Här är lite bilder från kvällen;








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar